Prioritou Slavie bude hlavně výborná kuchyně

10Lis2015

Hotel Slavia na náměstí Míru ve Svitavách se po třinácti letech znovu otevírá. Svým hostům nabízí v přízemí Šenk U Viléma, v prvním patře restauraci a kavárnu Slavia a salonek s terasou, v dalším podlaží pak ubytování pro dvacet hostů. Slavnostně otevřen byl u příležitosti návštěvy prezidenta republiky Miloše Zemana 4. listopadu, otevření pro veřejnost je připraveno na 11. 11. v 11 hodin. Už sama tato číselná kombinace dává tušit, jakou restaurací by se provozovatelé rádi stali. Jejich cílem je především výborná kuchyně. Šéfkuchař Adam Robenek je bývalý zástupce šéfkuchaře u Gordona Ramsayho v Praze a kuchaři prošli stážemi v Michelinských restauracích. Provozovatelé – manželé Holí - mají bohaté dvacetileté zkušenosti s prací v restauracích i v zahraničí a spolupracovali také s vyhlášenými českými kuchaři - např. se Zdeňkem Pohlreichem, Tomášem Levým a Radkem Davidem.
Kuchyně Slavie je vybavená špičkovými zařízeními na vaření, pečení, konfitování apod. odpovídající požadavkům současné moderní gastronomie.
Rozmanitá hotová jídla z poledního menu doplní jídla na objednávku doporučená šéfkuchařem – vše za přijatelné ceny. Všechny pokrmy, včetně pečiva (pivní rohlíky, houstičky ...) a cukrářských výrobků, budou vlastní výroby z čerstvých kvalitních surovin od místních výrobců a pěstitelů bez použití polotovarů - domácí noky, knedlíky, vlastní uzené maso apod. Optimální přílohy budou již započítány v ceně.
Čepovat se bude osm druhů piva z Pardubického pivovaru. Celé zařízení je nekuřácké a otevírací doba je od 11 do 22 hodin, obědové menu od 11 do 14 hodin. Restaurace je zaměřená na všechny lidi, kteří milují dobré jídlo a dokáží to kvalitní ocenit.

Z rozhovoru s Gabrielou Holou sepsala Zuzana Pustinová

Fota ze 4. a 6. listopadu 2015: Zuzana Pustinová

Datum: 6.11.2015

Fotogalerie